Dzień tygodnia |
Śniadanie
|
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek
08.09.2025 |
Kakao, chleb pszenny, masło, szynka, ser żółty, pomidor, roszponka, ogórek świeży, herbata malinowa, śliwki /1/5/7 |
Zupa ziemniaczana z pomidorami i śmietaną, bitki wieprzowe, kasza gryczana, koper, surówka wielowarzywna, kompot wieloowocowy /5/7 |
Kasza manna na mleku, syrop malinowy, banan, napój miętowy /1/5 |
wtorek
09.09.2025 |
Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy, masło, twarożek śmietankowy, dżem, polędwica sopocka, papryka, ogórek kiszony, herbatka owocowa, sok naturalny /1/5/7 |
Zupa z cukinii z makaronem, śmietaną i natką pietruszki, pulpety z indyka w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i olejem, kompot truskawkowy /1/2/5/7 |
Jogurt naturalny, ciasto drożdżowe, jabłko /1/2/5 |
Środa
10.09.2025 |
Płatki jaglane na mleku, chleb pszenno-żytni, masło, szynka, pasta rybna (sardynki) z twarogiem, sałata, pomidor, ogórek świeży, marchew do gryzienia, napój z soku naturalnego, arbuz /1/3/5/7 |
Zupa ogórkowa z ryżem i śmietaną, schab pieczony w sosie własnym, kopytka, surówka z marchewki i pora z jogurtem greckim, kompot z aronii /1/2/5/7 |
Makaron z musem truskawkowym , herbatka z owoców leśnych /1 |
Czwartek
11.09.2025 |
Płatki ryżowe na mleku, chleb orkiszowy, masło, schab domowy pieczony, pasta z jaj z jogurtem, szczypior, ogórek świeży , rzodkiewka, herbata malinowa, śliwka/1/2/5/7 |
Zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, udka z kurczaka gotowane, ziemniaki, koperek, marchewka duszona z groszkiem, ogórek kiszony, kompot porzeczkowy /1/5/7 |
Kakao, wafle ryżowe, twarożek waniliowy, nektarynka /5 |
piątek
12.09.2025 |
Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb razowy, masło, hummus klasyczny, szynka, pomidor, roszponka, papryka, herbata z pigwą, gruszka /1/5/7/8 |
Zupa zacierkowa z koperkiem, ryba miruna na parze, ziemniaki, koperek, surówka z kapusty kiszonej, kompot wiśniowy /1/2/3/5 |
Mleko, drożdżówka, dżem, śliwka /1/5 |
Informujemy, że w ciągu tygodnia jadłospis może ulec niewielkim zmianom!
Zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 R. W SPRAWIE PRZEKAZYWANIA KONSUMENTOM INFORMACJI NA TEMAT ŻYWNOŚCI.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje są następujące:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe
2. Jaja i produkty pochodne
3. Ryby i produkty pochodne
4. Soja i produkty pochodne
5. Mleko i produkty pochodne
6. Orzechy
7. Seler i produkty pochodne
8. Gorczyca i produkty pochodne
9. Nasiona sezamu i produkty pochodne
10. Łubin i produkty pochodne
02-943 Warszawa
ul. Przy Bernardyńskiej Wodzie 13