Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

  Dzień   tygodnia

 Data

 

Śniadanie

 

 Obiad

 Podwieczorek

poniedziałek

14.07.2025

Kawa mleczna, chleb razowy, masło, szynka, pomidor, papryka, pasta rybna z jajkami z białym serem, ogórek kwaszony, herbata wiśniowa, arbuz /1/2/3/5/7

Zupa krupnik z ziemniakami i koperkiem, spaghetti z sosem słodko-kwaśnym z warzywami i żółtym serem kompot śliwkowy /1/5/7

Mleko, ciasto marchewkowe /1/2/5

wtorek

15.07.2025

Płatki owsiane na mleku, chleb domowy żytni, masło, szynka, sałata, ogórek świeży, twarożek, dżem, marchew surowa, herbata truskawkowa, sok naturalny /1/5/7

Zupa pomidorowa z makaronem i śmietaną, steki z fileta z kurczaka, ziemniaki, koperek, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy /1/2/5/7

 

Kasza manna , syrop malinowy, banan, herbata z pigwy /1/5

środa

16.07.2025

Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo pszenne, masło, szynka drobiowa, pasta z tuńczyka z twarogiem, ogórek małosolny, pomidor, herbata malinowa, arbuz /1/3/5/7

Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami, koperek, kluski leniwe, surówka z marchewki z pomarańczą, kompot /1/2/5

Kisiel owocowy, biszkopty /1

czwartek

 17.07.2025

Makaron na mleku, chleb pszenny, masło, polędwica, sałata, pomidor, ser żółty, ogórek kiszony, morela, herbata malinowa, banan /1/5/7

Zupa neapolitańska z ryżem, śmietaną i żółtym serem, kapusta faszerowana mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym, ziemniaki, koperek, kompot porzeczkowy /1/5/7

Koktajl owocowy: maliny, rodzynki, jogurt naturalny, płatki orkiszowe /1/5

piątek

  18.07.2025

Zacierki na mleku, pieczywo mieszane, masło, filet z indyka pieczony, serek topiony, ogórek świeży, herbatka miętowa, melon /1/5/7

Zupa grysik z koperkiem, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty z ogórkiem, kompot z aronii /1/2/3/5

Mleko, chałka, masło, miód, morele /1/5

 Informujemy, że w ciągu tygodnia jadłospis może ulec niewielkim zmianom

 

Zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 R. W SPRAWIE PRZEKAZYWANIA KONSUMENTOM INFORMACJI NA TEMAT ŻYWNOŚCI.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje są następujące:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe

2. Jaja i produkty pochodne

3. Ryby i produkty pochodne

4. Soja i produkty pochodne

5. Mleko i produkty pochodne

6. Orzechy

7. Seler i produkty pochodne

8. Gorczyca i produkty pochodne

9. Nasiona sezamu i produkty pochodne

10. Łubin i produkty pochodne

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-07-11 16:03:26
Ilość wyświetleń: 1120
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej