Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

  Dzień   tygodnia

 Data

 

Śniadanie

 

 Obiad

 Podwieczorek

poniedziałek

21.04.2025

 

Poniedziałek

 

Wielkanocny

 

wtorek

22.04.2025

Ryż na mleku, chleb wieloziarnisty, masło, filet maślany z indyka, jaja gotowane na twardo, papryka, ogórek kiszony, herbata owocowa, sok naturalny /1/2/5/7

Zupa brokułowa z ziemniakami, śmietaną i koperkiem, schab duszony w sosie własnym, kasza gryczana, surówka wielowarzywna, kompot z aronii /1/5/7

Budyń waniliowy, mus truskawkowy, chrupki kukurydziane /5

środa

23.04.2025

Makaron na mleku, chleb razowy, masło, wędlina z indyka, pasta z sardynek z twarogiem, pomidorki koktajlowe, kiełki rzodkiewki, ogórek świeży, napój z soku naturalnego, jabłko /1/3/5/7

Zupa selerowa ze śmietaną i ryżem, zrazy drobiowe, ziemniaki, surówka z kapusty młodej z koperkiem z oliwą z oliwek, kompot wiśniowy 1/2/5/7/8

Kasza manna na mleku, syrop malinowy, banan /1/5

czwartek

 24.04.2025

Płatki jęczmienne na mleku, chleb domowy żytni, masło, schab pieczony, ser żółty, papryka, sałata, pomidor, herbata truskawkowa, pomarańcza /1/5/7

Zupa barszcz biały z ziemniakami i śmietaną, kotlety mielone, ziemniaki, koperek, sałata ze śmietaną, kompot malinowy /1/2/5/7

Twarożek waniliowy, brzoskwinie z syropie, wafle kukurydziane, napój miętowy /5

piątek

  25.04.2025

Płatki jaglane na mleku, chleb wieloziarnisty, masło, parówki z szynki, ketchup, pomidorki koktajlowe, ogórek świeży, herbata z pigwą, jabłko /1/5/7

Zupa krupnik, natka pietruszki, ryba na parze, ziemniaki, koper, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy /1/3/5/7

Koktajl owocowy: maliny, rodzynki, płatki owsiane, jogurt grecki /1/5

 

 Informujemy, że w ciągu tygodnia jadłospis może ulec niewielkim zmianom!

 

Zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 R. W SPRAWIE PRZEKAZYWANIA KONSUMENTOM INFORMACJI NA TEMAT ŻYWNOŚCI.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje są następujące:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe

2. Jaja i produkty pochodne

3. Ryby i produkty pochodne

4. Soja i produkty pochodne

5. Mleko i produkty pochodne

6. Orzechy

7. Seler i produkty pochodne

8. Gorczyca i produkty pochodne

9. Nasiona sezamu i produkty pochodne

10. Łubin i produkty pochodne

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-04-18 15:05:11
Ilość wyświetleń: 596
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej