Dzień tygodnia |
Data |
Śniadanie
|
Obiad |
Podwieczorek |
poniedziałek |
14.07.2025 |
Kawa mleczna, chleb razowy, masło, szynka, pomidor, papryka, pasta rybna z jajkami z białym serem, ogórek kwaszony, herbata wiśniowa, arbuz /1/2/3/5/7 |
Zupa krupnik z ziemniakami i koperkiem, spaghetti z sosem słodko-kwaśnym z warzywami i żółtym serem kompot śliwkowy /1/5/7 |
Mleko, ciasto marchewkowe /1/2/5 |
wtorek |
15.07.2025 |
Płatki owsiane na mleku, chleb domowy żytni, masło, szynka, sałata, ogórek świeży, twarożek, dżem, marchew surowa, herbata truskawkowa, sok naturalny /1/5/7 |
Zupa pomidorowa z makaronem i śmietaną, steki z fileta z kurczaka, ziemniaki, koperek, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy /1/2/5/7
|
Kasza manna , syrop malinowy, banan, herbata z pigwy /1/5 |
środa |
16.07.2025 |
Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo pszenne, masło, szynka drobiowa, pasta z tuńczyka z twarogiem, ogórek małosolny, pomidor, herbata malinowa, arbuz /1/3/5/7 |
Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami, koperek, kluski leniwe, surówka z marchewki z pomarańczą, kompot /1/2/5 |
Kisiel owocowy, biszkopty /1 |
czwartek |
17.07.2025 |
Makaron na mleku, chleb pszenny, masło, polędwica, sałata, pomidor, ser żółty, ogórek kiszony, morela, herbata malinowa, banan /1/5/7 |
Zupa neapolitańska z ryżem, śmietaną i żółtym serem, kapusta faszerowana mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym, ziemniaki, koperek, kompot porzeczkowy /1/5/7 |
Koktajl owocowy: maliny, rodzynki, jogurt naturalny, płatki orkiszowe /1/5 |
piątek |
18.07.2025 |
Zacierki na mleku, pieczywo mieszane, masło, filet z indyka pieczony, serek topiony, ogórek świeży, herbatka miętowa, melon /1/5/7 |
Zupa grysik z koperkiem, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty z ogórkiem, kompot z aronii /1/2/3/5 |
Mleko, chałka, masło, miód, morele /1/5 |
Informujemy, że w ciągu tygodnia jadłospis może ulec niewielkim zmianom
Zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 R. W SPRAWIE PRZEKAZYWANIA KONSUMENTOM INFORMACJI NA TEMAT ŻYWNOŚCI.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje są następujące:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe
2. Jaja i produkty pochodne
3. Ryby i produkty pochodne
4. Soja i produkty pochodne
5. Mleko i produkty pochodne
6. Orzechy
7. Seler i produkty pochodne
8. Gorczyca i produkty pochodne
9. Nasiona sezamu i produkty pochodne
10. Łubin i produkty pochodne
02-943 Warszawa
ul. Przy Bernardyńskiej Wodzie 13