Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

  Dzień   tygodnia

 Data

 

Śniadanie

 

 Obiad

 Podwieczorek

poniedziałek

09.06.2025

Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb żytni, masło, ser żółty, szynka gotowana, sałata, ogórek zielony, pomidor koktajlowe, herbata z pigwy, jabłko /1/5/7

Zupa grochowa z ziemniakami, naleśniki z serem, mus ze świeżych truskawek, jogurt naturalny, kompot z czerwonej porzeczki /1/2/5

Herbata z miodem i cytryną, chleb razowy, parówka z szynki, ketchup, ogórek kiszony /1/5/7

wtorek

10.06.2025

Zacierki na mleku, chleb pszenny, masło, pasta z tuńczyka z twarogiem, serek topiony śmietankowy, schab pieczony domowy, papryka, rukola, pomidorki koktajlowe, napój miętowy, sok naturalny /1/5/7

Zupa pomidorowa z ryżem, śmietaną i natką pietruszki, kotlety schabowe, ziemniaki młode, koperek, kapusta młoda duszona z koperkiem, kompot z aronii /1/2/5/7

Kisiel, bułka wrocławska, masło, miód, arbuz /1/5

środa

11.06.2025

Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy, masło, serek wiejski ziarnisty, polędwica sopocka, papryka, pomidorki koktajlowe, sałata, herbata malinowa, truskawki /1/5/7

Zupa ogórkowa z ziemniakami i śmietaną, klopsy w sosie własnym, kasza bulgur, marchewka duszona, kompot z wiśni /1/5/7

Napój miętowy, twarożek waniliowy z cynamonem i marchewką, wafle ryżowe /5

czwartek

 12.06.2025

Kawa zbożowa na mleku, chleb razowy, masło, kiełbasa szynkowa, pasta z jaj z jogurtem, ogórek kiszony, pomidor, roszponka, arbuz /1/2/5/7

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem, schab pieczony w sosie własnym, makaron razowy, fasolka szparagowa, kompot truskawkowy /1/5/7

Kakao, drożdżówki z serem, banan /1/2/5

piątek

13.06.2025

Kasza manna na mleku, bułka grahamka, masło, szynka z indyka, twarożek, dżem, patyczki z papryki, ogórek świeży, rukola, napój z cytryną i miodem, morele /1/5/7

Zupa zacierkowa, kotlety rybne, ziemniaki młode z koperkiem, surówka wiosenna z olejem /1/3/5

Herbatka z cytryną, chleb pszenny, masło, sałatka z pomidora z serkiem mozzarella ze świeżą bazylią, szczypior /1/5

 

Informujemy, że w ciągu tygodnia jadłospis może ulec niewielkim zmianom!

 

Zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 R. W SPRAWIE PRZEKAZYWANIA KONSUMENTOM INFORMACJI NA TEMAT ŻYWNOŚCI.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje są następujące:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe

2. Jaja i produkty pochodne

3. Ryby i produkty pochodne

4. Soja i produkty pochodne

5. Mleko i produkty pochodne

6. Orzechy

7. Seler i produkty pochodne

8. Gorczyca i produkty pochodne

9. Nasiona sezamu i produkty pochodne

10. Łubin i produkty pochodne

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-06-06 16:16:28
Ilość wyświetleń: 868
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej