Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

Dzień   tygodnia

 

Śniadanie

 

 Obiad

 Podwieczorek

Poniedziałek

 

 

 

 

 

 

 

08.09.2025

Kakao, chleb pszenny, masło, szynka, ser żółty, pomidor, roszponka, ogórek świeży, herbata malinowa, śliwki /1/5/7

Zupa ziemniaczana z pomidorami i śmietaną, bitki wieprzowe, kasza gryczana, koper, surówka wielowarzywna, kompot wieloowocowy /5/7

Kasza manna na mleku, syrop malinowy, banan, napój miętowy /1/5

wtorek

 

 

 

 

 

 

 

09.09.2025

Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy, masło, twarożek śmietankowy, dżem, polędwica sopocka, papryka, ogórek kiszony, herbatka owocowa, sok naturalny  /1/5/7

Zupa z cukinii z makaronem, śmietaną i natką pietruszki, pulpety z indyka w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i olejem, kompot truskawkowy /1/2/5/7

Jogurt naturalny, ciasto drożdżowe, jabłko /1/2/5

Środa

 

 

 

 

 

 

 

10.09.2025

Płatki jaglane na mleku, chleb pszenno-żytni, masło, szynka, pasta rybna (sardynki) z twarogiem, sałata, pomidor, ogórek świeży, marchew do gryzienia, napój z soku naturalnego, arbuz /1/3/5/7

Zupa ogórkowa z ryżem i śmietaną, schab pieczony w sosie własnym, kopytka, surówka z marchewki i pora z jogurtem greckim, kompot z aronii /1/2/5/7

Makaron z musem truskawkowym , herbatka z owoców leśnych /1

Czwartek

 

 

 

 

 

 

 

11.09.2025

Płatki ryżowe na mleku, chleb orkiszowy, masło, schab domowy pieczony, pasta z jaj z jogurtem, szczypior, ogórek świeży , rzodkiewka, herbata malinowa, śliwka/1/2/5/7

Zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, udka z kurczaka gotowane, ziemniaki, koperek, marchewka duszona z groszkiem, ogórek kiszony, kompot porzeczkowy /1/5/7

Kakao, wafle ryżowe, twarożek waniliowy, nektarynka /5

piątek

 

 

 

12.09.2025

Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb razowy, masło, hummus klasyczny, szynka, pomidor, roszponka, papryka, herbata z pigwą, gruszka /1/5/7/8

Zupa zacierkowa z koperkiem, ryba miruna na parze, ziemniaki, koperek, surówka z kapusty kiszonej, kompot wiśniowy /1/2/3/5

Mleko, drożdżówka, dżem, śliwka /1/5

 Informujemy, że w ciągu tygodnia jadłospis może ulec niewielkim zmianom!

 

Zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 R. W SPRAWIE PRZEKAZYWANIA KONSUMENTOM INFORMACJI NA TEMAT ŻYWNOŚCI.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje są następujące:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe

2. Jaja i produkty pochodne

3. Ryby i produkty pochodne

4. Soja i produkty pochodne

5. Mleko i produkty pochodne

6. Orzechy

7. Seler i produkty pochodne

8. Gorczyca i produkty pochodne

9. Nasiona sezamu i produkty pochodne

10. Łubin i produkty pochodne

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-09-08 08:54:09
Ilość wyświetleń: 1325
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej