|
Dzień tygodnia |
Data |
Śniadanie
|
Obiad |
Podwieczorek |
|
poniedziałek |
03.11.2025 |
Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenny, masło, szynka, pasztet wegański, sałata, pomidorki koktajlowe, herbata z pigwą, mandarynka /1/5/7/8 |
Zupa kapuśniak z ziemniakami, naleśniki z serem, mus truskawkowy, jogurt naturalny, kompot z czerwonej porzeczki /1/2/5 |
Herbata z miodem i cytryną, pieczywo chrupkie, masło, pasta z łososia z serkiem ziołowym Almette, szczypior, ogórek kwaszony /1/3/5 |
|
wtorek |
04.11.2025 |
Makaron zacierki na mleku, bułka śniadaniowa, masło, kiełbasa żywiecka sucha, jaja gotowane na twardo, ogórek świeży, sok naturalny /1/2/5/7 |
Zupa ogórkowa z ryżem i śmietaną, klopsy w sosie cebulowym, ziemniaki, koperek, surówka z kapusty białej z jabłkiem, marchewką i olejem, kompot z aronii /1/2/5/7 |
Koktajl malinowy z jogurtem naturalnym, rodzynkami i płatkami owsianymi /1/5 |
|
środa |
05.11.2025 |
Kawa zbożowa na mleku, chleb żytni, masło, ser żółty, polędwica sopocka, papryka, napój z soku naturalnego, gruszka /1/5/7 |
Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami i śmietaną, pierogi z mięsem, marchewka duszona, ogórek kiszony, kompot wiśniowy /1/2/5/7 |
Mleko, bułka z masłem, dżem, jabłko /1/5 |
|
czwartek |
06.11.2025 |
Płatki owsiane na mleku, chleb pełnoziarnisty, masło, szynka z kurczaka, twarożek, dżem, rzodkiew biała, słupki marchewki do gryzienia, herbata owocowa, mandarynka /1/5/7 |
Zupa jarzynowa z ziemniakami i śmietaną, schab pieczony w sosie własnym, kasza gryczana, surówka z ogórkiem kiszonym, porem i olejem, kompot truskawkowy /5/7 |
Pudding z musem malinowym, herbatka rumiankowa /5 |
|
piątek |
07.11.2025 |
Kasza manna na mleku, bułka grahamka, masło, szynka z indyka, pasta z jaj, sałata, pomidorki koktajlowe, napój z cytryną i miodem, pomarańcza /1/5/7/8 |
Zupa krupnik, ryba pieczona w sosie śmietanowym, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy /1/2/3/5 |
Kakao, rożki z ciasta francuskiego z jabłkiem /1/5 |
Informujemy, że w ciągu tygodnia jadłospis może ulec niewielkim zmianom!
Zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 R. W SPRAWIE PRZEKAZYWANIA KONSUMENTOM INFORMACJI NA TEMAT ŻYWNOŚCI.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje są następujące:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe
2. Jaja i produkty pochodne
3. Ryby i produkty pochodne
4. Soja i produkty pochodne
5. Mleko i produkty pochodne
6. Orzechy
7. Seler i produkty pochodne
8. Gorczyca i produkty pochodne
9. Nasiona sezamu i produkty pochodne
10. Łubin i produkty pochodne

02-943 Warszawa
ul. Przy Bernardyńskiej Wodzie 13